Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Industria auto a pus frână. Producția din Europa, pe minus cu 5%

Thursday, 02 May 2019, 18:53 Sursă: REALITATEA.NET

Organizația Internațională a Producătorilor de Vehicule (OICA) a publicat în această săptămână un raport cu privire la produtia globală de mașini în anul 2018.

Datele centralizate de OICA arată că producția globală de mașini a fost anul trecut de aproape 96 de milioane de unități, în scădere cu 1% de la nivelul record atins anul trecut, 97.4 milioane de unități.

În plus, 2018 a devenit primul an de scădere pentru producția globală de mașini după 8 ani consecutivi de creștere.

Organizația menționează că producția de mașini din Europa a scăzut anul trecut cu aproximativ 5%, de la 22.2 la 21.3 milioane de unități, echivalentul unei cote de piață de 22.2% din producția globală.

Interesant este însă că producția din Europa de Est a crescut cu 5% la 4.2 milioane de unități, ceea ce sugerează o tendință a constructorilor de a muta o parte a producției din Europa de Vest în partea estică a continentului, datorită costurilor mai mici.

Între timp, în America de Nord s-au produs 20.8 milioane de unități (21% din total), în condițiile în care producția din SUA și Mexic a crescut cu 4%. De asemenea, pe piața sud-americană, OICA a remarcat creșterea de 5% înregistrată în Brazilia, concomitent cu o scădere de 1% pe piața din Argentina.

Cea mai mare regiune rămâne Asia-Oceania, acolo unde au fost produse 52.5 milioane de unități, adică mai mult de jumătate din producția globală. Totuși, producția din această zonă a scăzut cu 2%, în special ca urmare a scăderii de 4% înregistrată de China (27.8 milioane de unități).

De departe, cea mai mare creștere a producției a fost înregistrată de Africa, care a crescut cu 12%, la circa 1.8 milioane de unități, ca urmare a rezultatelor bune din Maroc (+18%), Algeria (+17%) și Africa de Sud (+4%).


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL