Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul României îl sfidează pe Iohannis. Ce anunț a făcut azi

Friday, 26 April 2019, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis a trimis joi, 25 aprilie, la Curtea Constituțională (CCR) legea privind conturile de economii c adresate tuturor copiilor sub 18 ani.

La doar o zi după această decizie a lui Iohannis, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunţă deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de cerere de acord pentru finanţare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental "gROwth - Investim în copii, investim în viitor",

Deschiderea sesiunii de înscriere se va face începând cu data de 2 mai 2019, informează Guvernului României într-un comunicat de vineri. Comisia de Prognoză, condusă de Ion Ghizdeanu, se află sub controlul "consilierului" Darius Vâlcov.

Fostul premier Victor Ponta a fost primul care a atras atenția asupra "intențiilor necurate" legate de proiectul Guvernului Dăncilă, referitor  la conturile de economii pentru copii.

Victor Ponta le cerea părinților încă dn toamna anului trecut să fie vigilenți și să nu cadă în capcana guvernului. Este vorba de o "escrocherie uriașă", avertizează Ponta, câtă vreme sumele depuse nu pot fi retrase decât peste 18 ani, iar Dăncilă cheltuie AZI banii noștri.

Acum, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză spune că va publica pe site-ul sau, periodic, lista cererilor de acord pentru finanţare depuse şi stadiul analizei acestora.

Toate informaţiile privind condiţiile care trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării se regăsesc la secţiunea "gROwth - Investim în copii, investim în viitor" pe pagina de internet a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Formularele de cerere de acord pentru finanţare depuse până în prezent vor trebui retransmise conform normelor metodologice aflate pe site-ul CNSP.

Klaus Iohannis trimite la CCR legea privind conturile de economii "Junior Centenar”


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL