Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gheorghe Flutur, audiat la DNA în dosarul Elenei Udrea: ”Nu am nicio treabă cu această problemă”

Thursday, 05 November 2015, 09:02 Sursă: REALITATEA.NET

”Am fost citat ca martor ca și ceilalti colegi ai mei. Am răspuns la toate întrebările procurorului de caz. Nu am cunoștință despre această finantare despre care se vorbeste. Nu le cunosc pe aceste persoane. Nu am avut nicio treabă cu această problemă. Toată conducerea partidului a fost chemată”, a declarat Gheorghe Flutur, la ieșirea de la DNA. 

Tot astăzi este invitat la audieri și Emil Boc.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012), conform Agerpres

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL