Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Germania: Poliţia a încercat să oprească un miting antirasism în Hamburg

Friday, 05 June 2020, 20:53 Sursă: realitatea.net

În jur de 1.500 de persoane au participat la demonstraţie, organizată în urma uciderii afro-americanului George Floyd de un poliţist alb în SUA. Iniţial, evenimentul a fost înregistrat pentru 250 de participanţi în exteriorul consulatului SUA, pe malul râului Alster care trece prin Hamburg, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Agerpres.

Poliţia a declarat evenimentul încheiat după numai o jumătate de oră, afirmând că participanţii au încălcat instrucţiunile poliţiei pentru respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, precum menţinerea unei distanţe de siguranţă între persoane şi purtarea de măşti pe partea inferioară a feţei. Însă mulţimea nu s-a dispersat imediat, iar fotografii postate pe reţelele sociale arată oameni stând jos, pe pământ.

Politiciana germană Christiane Schneider de la partidul de extremă stânga Die Linke a postat pe Twitter, folosind hashtag-ul #BlackLivesMatter, o fotografie care ar arăta, potrivit ei, un tun de apă al poliţiei pregătit să fie folosit împotriva mulţimii. Demonstraţia a fost înregistrată sub motto-ul "Justiţie pentru Floyd - opriţi uciderea negrilor - opriţi terorismul rasial din SUA".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL