Gardurile pentru linia de tramvai, ILEGALE! Cine a făcut afirmația și cum motivează

Tuesday, 21 January 2020, 16:17 Sursă: Realitatea.NET

"În conformitate cu ordonanța 195 privind circulația pe drumurile publice, acolo unde există două benzi de circulație pe sensul de mers, pentru fluidizare, se poate circula și pe linia de tramvai; așadar și în București, cu condiția să nu fie blocată deplasarea mijloacelor de transport în comun. Adică, acolo unde există garduri acestea încalcă prevederile legislative pentru că, ai voie să circuli pe linia de tramvai conform ordonanței 195 și gardul te oprește. Mai mult decât atât unul dintre scopurile Poliției Rutiere este îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil ori aceste garduri constituie adevărate obstacole în carosabil care se concretizează în risc suplimentar de accidente.

Legea îți dă voie să circuli pe linia de tramvai, acolo unde sunt două benzi de circulație pe sens. Atragem atenția asupra încălcării prevedeilor legislative, indiferent cine face asta și indiferent de motivație, pentru că nerespectarea legii favorizează producerea de accidente. În condițiile în care și trotinele vor circula pe partea carosabilă, atunci acestea vor circula acolo unde circulația permite și pe zona liniilor de tramvai. Le-am spus că modificarile legislative trebuie să fie privite în perspectivă, pentru a aprecia efectele și nu să aibă scop în sine", a declarat Christian Ciocan, în exclusivitate pentru DC News.

"Eu am și autoritatea morală pentru că sunt specializat în Poliția Rutieră, iar principala mea activitate, deși sunt cunoscut mai mult ca purtător de cuvânt, principala mea activitate și specialitate este Poliția Rutieră. În aceste condiții, însuși adjunctul șefului Direcției Rutiere a confirmat că nu există un aviz pe care Poliția Rutieră să-l fi dat pentru montarea acelor garduri în București. Federația polițiștilor pe care o reprezint urmărește ca principiile funcționării statului să fie respectate și mai mult decât atât, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români să fie respectate. Scopul României este reducerea accidentelor de circulație! Păi în condițiile astea, vă dați seama câte accidente vor fi? Pentru că vor înțelege că au și lege care le dă drumul. Mai mult decât atât gardurile nu au fost montate pe marcajul cu linie dicontinua de lângă linia de tramvai, ci s-a intrat în banda de circulație, acest lucru îngreunand si mai mult traficul rutier", a adăugat Christian Ciocan.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL