Efectul Trump. Foxconn cere mutarea de urgență a producției Apple din China în Taiwan

Tuesday, 25 June 2019, 10:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Întrebat în cadrul unei conferinţe despre poziţia sa cu privire la nevoia extinderii colaborării dintre Foxconn şi Apple folosind alte fabrici decât cele găzduite în China, fondatorul Foxconn se arată foarte încrezător în şansele de materializare a acestui plan, indicând regiunea Taiwan drept locaţia următorului mare complex industrial deschis de Foxconn.

Declaraţia a venit chiar în ziua în care Terry Gou a anunţat că va renunţa la poziţia de director al companiei Foxconn, începând cu data de 1 iulie, scrie Theverge.com

Zvonurile privind mutarea producţiei Apple din fabricile găzduite în China s-au înmulţit din această lună, după ce administraţia Trump a anunţat introducerea unei taxe reprezentând 25% din valoarea comercială a telefoanelor mobile, laptopuri şi tablete importate din China.

Dacă produsele Apple nu sunt exceptate la această taxă, impactul asupra veniturilor companiei va fi unul dezastruos, creşterea cu până la 25% a preţurilor transformând majoritatea dispozitivelor Apple în produse de lux pentru cumpărătorii de rând.

Oficialii companiei americane şi-au arătat deja interesul pentru mutarea parţială a producţiei în fabrici din afara Chinei, dar nu neapărat în Taiwan. Potrivit informaţiilor neconfirmate oficial, Apple analizează mai multe locaţii din Vietnam şi India, urmate de Mexic, Indonezia şi Malaezia.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE