Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Floriile la catolici - Sărbătoare mare, astăzi

Sunday, 05 April 2020, 08:42 Sursă: Realitatea.NET

Duminică, 5 martie 2020, credincioșii catolici și cei reformați din lumea întreagă celebrează Duminica Floriilor, care deschide ciclul sărbătorilor pascale. Pentru biserica Romano Catolică, Duminica Floriilor coincide, în fiecare an, cu Ziua Tineretului.

Floriile evocă intrarea Mântuitorului în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi cu flori și ovații. În această zi, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, care se împart creștinilor în amintirea ramurilor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus.

De obicei de Florii, credincioşii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie, măslin şi palmier pe care le pun la geamuri, uşi şi porţi, pentru a fi protejaţi de rele. Tot în Duminica Floriilor, gospodinele merg la biserică și curăță mormintele strămoșilor, agățând de cruci rămurele de salcie.

În Duminica Floriilor se marchează începutul Săptămânii Sfinte, când se celebrează misterele mântuirii împlinite de Cristos în ultimele zile ale vieţii sale, începând de la intrarea în Ierusalim şi până la fericita pătimire şi glorioasa sa Înviere. Într-un mod deosebit, creştinii sunt invitaţi să se spovedească şi să se pregătească pentru Învierea Domnului

Tot duminică, romano-catolicii sărbătoresc Ziua Tineretului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-05 14:16:16
Caderea pesonalului medical ???

Va dati seama cum imprastiau infectiile intraspitalicesti aceste “cadre medicale” daca la prima epidemie ia facut pacienti pe toti !!!? De ce nu se scapa de infectii intraspitalicesti !??? Din cauza nesimtirii, nespalarii, incompetentei ... In mediul medical, un mediu care teoretic stia cum sa pastreze igiena, epidemia sa extins cel mai usor ...

Alte articole din: ACTUAL