Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Filmul "120 BPM/bătăi pe minut", cu 3 premii la Cannes, de astăzi în cinematografele din România

Friday, 26 January 2018, 10:16 Sursă: REALITATEA.NET

Filmul "120 BPM/bătăi pe minut" porneşte de la fapte reale – acţiunile organizaţiei civice ACT UP din Franţa anilor 90, pentru a vorbi în final despre o temă cât se poate de actuală: trezirea din letargie a acelei pături din societate indiferentă la marile probleme sociale care o înconjoară. 

Mişcarea ACT UP este considerată a fi precursoarea mişcărilor civice de după anii 2000 care au condus în final la obţinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorităţi – de la cele sexuale la cele civice. Începută în Statele Unite şi extinsă în toată lumea, cu o organizare extrem de vizibilă şi eficientă în Franţa, se consideră că ACT UP a pregatit terenul pentru teme actuale – de la căsătoria între pesoane de acelaşi sex şi până la campania de stopare a agresiunilor sexuale în industria americană de film.

Pe lângă marele premiu al juriului, "100 Battements par minute" a câştigat la Cannes anul acesta şi premiul criticii internaţionale - FIPRESCI (Competiţia oficială) şi Queer Palm în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs. 

Dincolo de temă, "120 BPM” este o poveste sensibilă de dragoste, plină de forţă şi vitalitate, de emoţie şi compasiune, fiind aplaudat la scenă deschisă la Cannes minute în şir şi considerat de revista Variety o înduioşătoare combinaţie între o poveste autobiografică plină de emoţie şi dramatism, un manifest politic şi un erotism bulversant şi copleşitor.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL