Fetiţă de 12 ani, ELECTROCUTATĂ în timp ce A SUNAT LA INTERFON. Părinţii vor să dea în judecată ENEL

Friday, 25 July 2014, 13:14, Sursă: REALITATEA.NET

O copilă de 12 ani din Arad a ajuns la spital după ce s-a curentat, accidental, de un panou electric aflat la intrarea în blocul în care locuieşte.

Adaugă părerea ta

Se pare că aceasta a vrut să sune la interfon, pentru a i se permite accesul în imobil şi, din greşeală, a atins uşa metalică a panoului electric, curentându-se. O flamă produsă de contactul cu acesta i-a provocat fetiţei arsuri pe mâini, fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

Membrii familiei tinerei fete sunt hotărâţi să dea în judecată ENEL, proprietarul de drept al panoului electric, pentru că nu l-a izolat corespunzător. Ei spun că reprezentanţii companiei care furnizează curentul electric nu au întreprins nimic pentru remedierea situaţiei, rezumându-se doar a lipi un afiş pe panou cu menţiunea „pericol de electrocutare”.

Dr. Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad, ne declară că, într-adevăr, „pe data de 16 iulie s-a prezentat, însoţită, o fată de 12 ani, cu arsuri de gradul doi şi trei, prezentând două puncte de intrare-ieşire de arc electric. Dar punctele erau infime şi, deşi i s-a propus internarea, părinţii au refuzat”.

REACŢIA ENEL

"Miercuri, 16 iulie 2014, a fost înregistrat în call centerul tehnic un deranjament din partea unui client domiciliat în blocul 10 situat pe Calea Aurel Vlaicu din Arad, prin care a fost sesizata lipsa de tensiune în alimentarea cu energie electrică. O echipă a Enel Distribuţie Banat s-a deplasat la locul deranjamentului pentru a efectua constatarea
şi a remedia eventuala defecţiune. Astfel, s-a constatat că uşa de acces a firidei de distributie a blocului, aflata la intrarea în casa scării, fusese deteriorată prin lovire şi era împinsă către interior.

Echipa Enel Distribuţie Banat a intervenit prompt, a remediat uşa de acces a punctului de delimitare a instalaţiilor electrice (firida) şi a verificat buna funcţionare a circuitelor electrice astfel încât toţi consumatorii afectaţi sa fie realimentati cu energie electrică in conditii corespunzatoare. Cu privire la aceasta situatie, Enel Distribuţie Banat desfasoara o analiza interna pentru a stabili cauzele posibile ale producerii acestei avarii, pe baza informatiilor pe care le detine pana la acest moment.

Din păcate, societatea Enel Distribuţie Banat si celelalte societati de distributie din grup se confruntă cu un fenomen larg de vandalizare a instalaţiilor aflate în gestiune in considerarea calitatii de concesionari ai serviciului de distributie a energiei electrice, aspect care aducere atingere atât activitatii curente, cat si contextului social din cauza impactului, riscurilor si potentialelor consecinte negative ale unor astfel de fapte. De cele mai multe ori, deoarece aceste acţiuni au autori necunoscuţi nu exista parghia legala aferenta tragerii la raspundere a autorilor unor astfel de fapte.

Este important de subliniat ca Enel Distribuţie Banat execută în mod constant controale asupra instalaţiilor şi, în cazul în care sunt identificate orice tip de defectiuni/vandalisme/interventii neautorizate ia măsuri urgente pentru remedierea acestora", a precizat ENEL.


Alte articole din: SOCIAL