Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fapte de corupție la Vama Ploiești. Inspector vamal, trimis în judecată de DNA

Thursday, 05 November 2015, 15:14 Sursă: REALITATEA.NET

Mai exact, oamenii legii îl acuză pe Ion Cărămidaru că, în perioada 18 – 29 iulie 2015, în calitate de inspector vamal (consilier superior) în cadrul Direcției Regionale Vamale Ploiești, a solicitat și primit cu titlul de împrumut, de la un om de afaceri (denunțător în cauză) la care fusese desemnat să efectueze un control vamal, suma de 5.500 lei în mai multe tranșe.

Această sumă de bani a fost cerută în modalitatea de mai sus în legătură cu activitatea de control desfășurată de inculpat, în sensul de a o exercita contrar îndatoririlor sale de serviciu, într-un mod favorabil firmei verificate.

În același context, la data de 15 august 2015, Ion Cărămidaru a pretins de la același om de afaceri suma de 2.000 euro, din care 1.000 euro erau pentru sine, iar alți 1.000 euro erau destinați unei persoane din cadrul instituției abilitate să aprobe actul său de control, la care urma să intervină în acest scop și pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL