Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ELICOPTER PRĂBUŞIT SMURD. Ce spune PROPRIETARUL DRONEI, despre FILMAREA care schimbă ANCHETA

Monday, 22 December 2014, 15:59 Sursă: REALITATEA TV

UPDATE: Bogdan Dumitru, proprietarul dronei care a suprins prăbușirea elicopterului SMURD, în lacul Siutghiol, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că a recuperat și cel de-al doilea clip, a cărui durată este de 1 min și 52 de secunde. În continuare, acesta a susținut că doar experții vor putea decide dacă în filmare apare într-adevăr unul dintre membrii echipajului SMURD.

"Am recuperat și cel de-al doilea clip. L-am vizionat. E continuarea la clipul respectiv, cum se apropie de elicopterul respectiv. E 1 minut și 52 de secunde al doilea clip", a afirmat Bogdan Dumitru.

Întrebat dacă în afară de imaginile deja difuzate mai sunt și altele, Bogdan Dumitru a declarat:

"Nu, altele nu mai sunt".

Pe de altă parte, la întrebarea dacă a văzut victimele accidentului aviatic, în cel de-al doilea clip, proprietarul dronei și-a menținut prima declarație, subliniind faptul că doar niște experți se vor putea pronunța dacă în respectiva filmare apare o persoana sau nu.

"V-am spus la început și v-am tot repetat. Mie mi s-a părut că pe coada elicopterului e cineva care trage de acel elicopter. Mie așa mi s-a părut, ce vedeam în monitorul dronei. Acum doar un specialist poate să zică", a mai spus Bogdan Dumitru.  

Totodată, proprietarul dronei a afirmat că, în urma discuțiilor purtate cu procurorii, și-a recuperat drona și că totul a decurs normal.

"S-au purtat extraordinar de exemplar. Au vorbit foarte frumos, mi-am recuperat drona, le-am oferit imaginile. A fost totul super ok", a spus Bogdan Dumitru.

ELICOPTER PRĂBUŞIT SMURD. Anchetatorii speră ca şi un al doilea clip filmat de aceeaşi dronă să fie recuperat. Imaginile oferă o noua perspectiva asupra tragediei. Filmarea a început la 16:40, adica la 29 minute după ce elicopterul s-a prăbuşit. Proprietarul a descris imaginile pentru Realitatea TV.

"Se vede barca care vine dinspre Ovidiu , se văd jandarmii care dau la rame, se vede malul şi stânga şi dreapta, se văd ce maşini erau pe mal deja. În apă ce se vede? Se vede coada elicopetrului. Doar experţii poate să zică dacă aiai e o persoană, e doar o umbră, e doar aripioara de la elicopter. Eu am zis că mi s-a părut că e un om, acum...Nu numai imaginile, dar şi drona poate să-i ajute foarte mult pentru că functionează ca o cutie neagră. Ea are înmagazinate toate informaţiile despre timp, latitudine, longitudine, absolut tot. Toate filmările au fost făcute cu camere, alea neavând longitutdine, latitudine, n-ai avut nimic. Drona poate oferi infinit mai multe informaţii decat ce s-a vehiculat până acum", a mai spus bărbatul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL