Percheziţii la birourile şefilor Poliţiei Prahova, reținuți ieri de DNA, pentru 24 de ore

Monday, 17 August 2015, 22:37 Sursă: AGERPRES

Autor: Realitatea.NET

Update 8.00.  În cursul dimineţii de marţi, DNA face percheziţii la birourile celor trei poliţişti care au fost reţinuţi luni seară, pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie.

Conform surselor citate, birourile celor trei au fost sigilate luni, după ce aceştia au fost ridicaţi şi duşi la audieri, la DNA Ploieşti. Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, care deţine această funcţie de mai mulţi ani, are biroul în sediul Poliţiei Municipale Ploieşti, în timp ce Rădulescu şi Saghel au birouri în sediul IPJ Prahova.

În cursul zilei de marţi, cei doi comisari şi ofiţerul BCCO vor fi prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de DNA. Ulterior, cei trei au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Prahova de la Câmpina.

Ştire iniţială

Potrivit surselor citate, Constantin Ispas este cercetat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă.

Ispas ar fi primit primit, în mod repetat, de la două persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atribuțiilor de serviciu, să inițieze și să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de Poliție implicați în soluționarea unui dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, având ca obiect săvârșirea de către cele două persoane a infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, în vara anului 2012, în calitate de șef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate că urmează să aibă o percheziție domiciliară dispusă într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Printre acuzațiile aduse șefului SJA Prahova este și aceea că ar fi intervenit la nivelul unor funcționari cu atribuții de control pentru obținerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine și membri ai cercului său relațional.

În același dosar este urmărit penal și Emanuel Saghel, ofițer al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, care este acuzat de șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită.

Conform unor surse judiciare, Saghel ar fi constrâns un jurnalist prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa.

Totodată, acesta a furnizat unei persoane cercetată într-un dosar penal DIICOT Ploiești informații la care avea acces în virtutea funcției deținute, iar în schimbul demersului său, acesta a pretins și primit în perioada martie — noiembrie 2014 bilete de acces (între 5 și 30 de bilete) având valoare nominală aferentă tribunelor 0, I și II pentru fiecare meci de fotbal disputat de către FC Petrolul Ploiești pe teren propriu și consumații de băuturi alcoolice și alimente servite la una dintre lojele stadionului din Ploiești, susțin sursele citate.

În același dosar este audiat de mai multe ore și adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu, el fiind acuzat de cercetare abuzivă după ce ar fi obținut o serie de denunțuri sub presiunea unor amenințări.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri