Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șef din cadrul APIA, trimis în judecată de DNA! A fost prins în flagrant când primea mită

Wednesday, 28 June 2017, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Florin Opriş, la data faptelor şef birou în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - centrul local Hunedoara, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. 

În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei, în stare de libertate, şi Anca Anghel, concubina acestuia, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită. 

Procurorii arată în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, la data de 15 februarie, Florin Opriş ar fi pretins de la un fermier (martor în cauză) suma de 50.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă). 

"În schimbul acestor bani, inculpatul Opriş Florin a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina să-i suplimenteze martorului păşunea închiriată cu o suprafaţă de teren mult mai mare decât cea pe care o primise iniţial", se precizează în comunicat. 

Mai mult, arată anchetatorii, la data de 26 aprilie, Opriş ar fi pretins de la acelaşi fermier suma de 25.000 lei, amintindu-i că l-a ajutat la momentul efectuării, în cursul anului 2015, a unui control pe teren. Totodată, inculpatul i-a spus martorului că-l va ajuta în continuare cu soluţionarea cererilor pe care acesta le va depune la APIA Hunedoara. 

"În data de 4 mai 2017, în contextul menţionat mai sus, inculpatul a primit de la martorul respectiv, prin intermediul inculpatei Anghel Anca, suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se menţionează în comunicat. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL