Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Echipa OMS care investighează originile pandemiei de COVID-19 va petrece o lună în Wuhan. Plecarea este programată mâine

Wednesday, 13 January 2021, 16:10 Sursă: Realitatea.net

Hung Nguyen, biolog vietnamez, a declarat pentru Reuters că nu se aşteaptă la nicio restricţie în ceea ce priveşte activitatea celor zece experţi ai OMS în China.

Echipa care este alcătuită din zece oameni de ştiinţă din țări precum Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia, recunoscuţi în diferitele lor domenii de expertiză, urmează să plece mâine din Singapore către Wuhan.

Vă reamintim că Statele Unite, care au acuzat China că ar fi ascuns amploarea epidemiei de coronavirus, şi alte state au cerut o anchetă transparentă condusă de Oms şi au criticat termenii în care experţii chinezi au realizat primele faze ale cercetării.

„Din ceea ce ştiu, nu există de fapt nicio limită în accesarea informaţiilor de care am putea avea nevoie pentru echipă”, a mai spus Hung Nguyen.

Anterior acestor declarații, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirma că organizaţia sa aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu China pentru a identifica sursa virusului, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL