După cât timp nu mai este sănătos să folosești un recipient din plastic. Uite ce spun specialiștii!

Monday, 22 January 2018, 18:34 Sursă: REALITATEA.NET

Cu toate că recipientele din plastic sunt comode, nu trebuie să uiți că acestea au și un termen de valabilitate, chiar dacă acesta nu este scris ca pe un produs alimentar.

Adaugă părerea ta

Timpul de folosire a caserolelor sau a altor cutii din plastic depinde de calitatea materialului din care sunt fabricate. Fiecare recipient are înscris pe spate un cod care arată perioada de timp în care este sigur pentru utilizare. Ideal este ca plasticul din care sunt fabricate cutiile de plastic să aibă la bază prolipropilenă.

Societatea Americană a Chimiștilor este de părere că polipropilena este folosită pentru că este foarte durabilă şi rezistentă la temperaturi foarte mari. De asemenea, este considerată ca fiind sigură pentru sănătate.

Deşi polipropilena este baza pentru plastic, în compoziţie mai intră şi alte substanţe care ajută la obţinerea diferitelor texturi şi a culorilor. Mai sunt o mulţime de alte substanţe despre care studiile au arătat că pot duce la apariţia cancerului, bolilor de inimă, a afecţiunilor ficatului sau infertilitate.

Conform gustarte.ro, specialiștii spun că o caserolă de plastic poate fi folosită în siguranţă câteva luni, în funcţie de modul în care este întreţinută. Unii producători spun că recipientele lor pot fi utilizate şi 10 ani cu condiţia să fie respectate indicaţiile date de ei cu privire la folosire.

Decolorarea sau apariția unor zgârieturi pe suprafața lor indică schimbarea caserolei.