Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Droguri, într-o maşină a Vaticanului interceptată în Franţa

Tuesday, 16 September 2014, 15:45 Sursă: Mediafax

Cele două persoane de la bordul maşinii, doi italieni în vârstă de 30 şi 41 de ani, au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv. Cei doi urmează să fie prezentaţi în faţa unui magistrat joi şi să fie deschisă o procedură judiciară pentru trafic de stupefiante.

Cei doi italieni nu deţin paşapoarte diplomatice, iar nimic nu permite ca Vaticanul să fie acuzat în acest stadiu, a subliniat aceeaşi sursă.

Duminică dimineaţa, într-un control de rutină pe drumul cu taxă, la intrarea în Chambéry, vameşi au oprit un Ford cu numere de înmatriculare diplomatice la Vatican. Vameşii au descoperit în maşină patru kilograme de cocaină şi aproximativ 200 de grame de răşină de canabis în saci şi bagaje.

Două surse concordante afirmă că maşina aparţine cardinalului argentinian Jorge Maria Mejia, în vârstă de 91 de ani, bibliotecar emerit la Sfântul Scaun.

Potrivit postului de radio RTL, secretarul său particular le-ar fi încredinţat maşina celor doi italieni, cu câteva zile în urmă, pentru a-i face o revizie. Italienii ar fi profitat de acest lucru pentru a face un drum dus-întors către Spania, pentru a cumpăra drogurile, crezând că nu-i va opri nimeni având numere de înmatriculare diplomatice. Acest scenariu care nu a fost confirmat încă, potrivit unei surse judiciare.

Pe de altă parte, niciun angajat sau membru al micului stat nu este implicat în mod direct în acest caz, a anunţat marţi Vaticanul, potrivit agenţiei Media, specializată în subiecte privind Sfântul Scaun.

Vaticanului a confirmat însă că cei doi italieni circulau la bordul unei maşini aparţinând cardinalului argentinian Jorge Mejia.

Jorge Mejia, care a fost creat cardianal în 2001 de către Papa Ioan Paul al II-lea şi s-a pensionat în 2003, este imobilizat la pat în prezent.

După două zile de la alegerea sa, pe 15 martie 2013, Papa Francisc l-a vizitat la o clinică de la Roma pe compatriotul său, victima unui infarct.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL