Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul lui Gelu Diaconu, fostul şef ANAF, clasat de DNA. Fapta nu există

Thursday, 09 August 2018, 15:00 Sursă: REALITATEA.NET

Direcţia Naţională Anticorupţie a decis clasarea dosarului în care Diaconu era acuzat de fapte de corupţie în legătură cheltuirea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă. Motivul: fapta nu există. "Vă confirm. Vinovaţii vor plăti pentru ce mi s-a întâmplat", a declarat Diaconu pentru STIRIPESURSE.RO.

Iată ce spunea Diaconu, despre dosarul său, în mai 2018: 

„Nu trebuie să plângem persoanele care și-au pierdut funcția publică. În definitiv nimeni nu este de neînlocuit. Numai că, printr-o astfel de manieră, instituții întregi au fost destabilizate. Cazul ANAF-ului este mai mult decât elocvent pentru că în momentul în care mi s-a instrumentat acel dosar, deja doi vicepreședinți, al treilea urma la pachet cu mine, erau suspecți, inculpați, între timp achitați sau cu dosarele clasate. Toată conducerea ANAF-ului”, a mai spus Gelu Diaconu.

Acesta a vorbit și despre consecința plecării sale, pierderi de aproximativ 9 miliarde de lei. Întrebat dacă poate fi considerat prejudiciu în cazul unei achitări, Gelu Diaconu spune că: „nu aș merge atât de departe să stabilesc prejudicii, e în sarcina procurorului”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL