DOLIU în cinematografie. Un mare actor de comedie a murit

Sunday, 20 August 2017, 10:25, Sursă: REALITATEA.NET

Actorul de comedie Dick Gregory, care s-a implicat activ în mișcarea pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite în anii '60, a decedat la vârsta de 84 de ani, a anunțat fiul său pe rețelele de socializare sâmbătă.

Adaugă părerea ta

"Familia Gregory anunță, cu enormă tristețe, că tatăl lor, legendarul actor de comedie și activist pentru drepturile civile, Dick Gregory, ne-a părăsit în seara aceasta, în Washington", a scris Christian, fiul actorului, pe Instagram.

Născut în orașul St. Louis, Missouri, Gregory a obținut primul succes în stand-up comedy când Hugh Hefner, fondatorul Playboy, i-a văzut spectacolul și l-a angajat în clubul său de noapte, la începutul anilor '60.

Textele comice ale lui Gregory atacau prejudecățile rasiale, iar din acest punct de vedere, a devenit un exemplu și pentru alți artiști de culoare. A lansat mai multe albume umoristice și a participat la emisiuni de televiziune.

În timpul demonstrațiilor pentru drepturi civile la care a luat parte, s-a împrietenit cu Martin Luther King Jr. În timpul unui protest din 1963, Gregory a fost arestat în Birmingham, Alabama.

La începutul anilor '70, Gregory a părăsit scena comediei stand-up pentru a se implica mai mult în activismul politic, iar în anii '80 a început să promoveze alimentația sănătoasă.