Doliu în cetatea filmului. Un celebru actor a murit

Thursday, 31 January 2019, 17:10 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Veteranul Dick Miller, actorul american care a jucat roluri secundare în producţii ca "Gremlins" (1984) şi "The Howling" (1981), a murit la vârsta de 90 de ani, anunţă The Hollywood Reporter.

 
 

Dick Miller, actorul preferat al lui Roger Corman pentru filmele sale cu buget mic, a încetat din viaţă din cauze naturale, la Toluca Lake, miercuri, la o lună după ce familia sa i-a sărbătorit împlinirea vârstei de 90 de ani.

Soţia sa, Laine, fiica Barbara şi nepoata Autumn s-au aflat lângă el în momentul morţii.

"Simţul umorului şi felul unic în care privea lumea i-au adus prieteni pe viaţă şi fani din toată lumea", se arată un text dat publicităţii de familia artistului.

Dick Miller s-a născut în Bronx, New York, pe 25 decembrie 1928. Printre primele sale apariţii în filme se numără roluri mici în "The Terror" (1963), "Îngerii morţii/ The Wild Angels" (1966) şi "Duzina de ticăloşi/ The Dirty Dozen" (1967).

În şase decenii de carieră, Miller a jucat în peste 175 de filme pentru marele ecran şi a numărat peste 2.000 de apariţii în producţii pentru televiziune.

Actorul a fost eroul unui documentar realizat în 2014 de Elijah Drenner, "American Grindhouse".

Printre regizorii cu care a lucrat se numără James Cameron, Martin Scorsese, Jonathan Demme, Allan Arkush, Jonathan Kaplan şi John Sayles.

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL