Doi români ar putea lupta în Siria împotriva grupării teroriste Stat Islamic

Monday, 11 May 2015, 23:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Informaţia legată de cei doi români care s-ar fi alăturat alăturat YPG (n.r. - „Yekîneyên Parastina Gel“ - „Forţele de Apărare ale Poporului Kurd“) a fost făcută publică pe pagina de Facebook a grupării „The Lions of Rojava“ (n.r. - „Leii din Rojava“).

Este vorba de o grupare armată care duce o bătălie dură în nordul Siriei cu fundamentaliştii de la ISIS (n.r. – „Islamic States of Iraq and Sirya“ ). Conform informaţiilor de pe contul de Facebook al leilor din Rojava, armata kurdă este sprijinită de o brigadă internaţională alcătuită din foşti soldaţi, persoane curajoase şi bine pregătite pentru confruntări armate. Kurzii susţin că primul român din YPG a ajuns în Siria în 17 februarie 2015.

Conform postării de la poza în care este prezentat cetăţeanul român, care apare într-un vehicul alături de o mitralieră, acesta poartă numele kurd Armantch. Postarea a strâns peste 600 de like-uri şi numeroase comentarii în limba engleză, dar şi câteva în română. „Good luck brothers“ (n.r. – „Noroc, fraţilor“), „Mândru de românii mei!“, „Proud of my Romanian countrymen! God bless all the heroes!“ (n.r.- „Mândru de românii mei! Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi eroii“), „Stay safe and thank you!“ (n.r. – „Aveţi grijă şi vă mulţumim“), „Românii sunt luptători desăvârşiţi“ sau „Noroc frate“ sunt câteva dintre comentarii. Al doilea român prezentat pe pagina de Facebook a grupării „The Lions of Rojava“ apare cu numele Erish. În mesaj se arată că „al doilea român din YPG a venit în 17 aprilie 2015“. Acesta are două fotografii realizate în civil, într-un apartament. Printre mesajele postate la fotografiile sale apare şi un steag al României. Şi în cazul lui sunt numeroase mesaje de încurajare în engleză şi română.

Sursa: Adevărul.ro.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL