Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA ia măsuri în dosarul lui Liviu Dragnea: Două instituții publice au fost notificate

Tuesday, 28 November 2017, 15:19 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit DNA, notificările au fost trimise pe 20 noiembrie, cu o zi înainte de instituirea sechestrului pe averea lui Liviu Dragnea, însă cele două instituții nu au răspuns nici până marți, 28 noiembrie, cu o zi înainte de judecarea contestației președintelui PSD la măsura sechestrului.

„La data de 20 noiembrie 2017, au fost trimise, de către procurori DNA, celor două instituţii menţionate, notificări în vederea constituirii de părţi civile în cauza mediatizată prin comunicatele nr. 1110/VIII/3 din data de 21 noiembrie 2017 şi 1056/VIII/3 din data de 13 noiembrie 2017. Până în prezent nu a fost primit vreun răspuns”, precizează DNA. 

În dosarul „Tel Drum”, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Pe 21 noiembrie, DNA a instituit sechestru asigurător și poprire asigurătorie pe averea lui Liviu Dragnea, până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei. Sechestul vizează toate bunurilor mobile și imobile, acțiunile și părțile sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, sumele de bani din conturile bancare, precum și sumele de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie.

Sursa: stiripesurse.roAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL