Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezinsecție în Arestul Poliției Capitalei! Deținuții, mutați în alte centre de detenție

Monday, 07 December 2015, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, toți cei aflați în arest preventiv în celulele din Arestul Central al Poliției Capitalei sunt mutați pentru ca procedeul de dezinsecție și deratizare să se poată desfășura.

Acțiunea are loc după ce Avocatul Poporului s-a autosesizat, în urma informațiilor pe care Realitatea TV le-a făcut publice despre condițiile grele pe care le suportă deținuții din închisorile românești.

“Instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în urma informațiilor transmise de postul Realitatea TV, referitoare la condițiile de detenție din penitenciarele din România. Ulterior, anchetele au fost extinse și la centrele de reținere și arest preventiv din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicatul în care s-a anunțat sesizarea din oficiu.

“Față de aspecte prezentate, Avocatul Poporului a dispus efectuarea de anchete în toate penitenciarele de către birourile teritoriale și sediul central, în penitenciarele din raza de competență. Rezultatele vor fi cuprinse într-un Raport special, care va fi înaintat primului ministru și președinților celor două camere ale Parlamentului”, a mai transmis Avocatul Poporului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL