Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decât angajaţi, mai bine şomeri: "Mă distrez. Voi avea timp să lucrez o viaţă întreagă"

Monday, 07 August 2017, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

Numai la Constanţa 500 de tineri s-au înscris în evidențele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pentru a primi de la stat indemnizația de șomaj.

„De ce să mă agit cu munca în această perioadă, când pot mai bine să stau pe plajă, pe şezlong şi să mă distrez. După ce trece această perioadă de jumătate de an, voi mai vedea ce fac, dar până atunci nici nu mă gândesc la aşa ceva”, a declarat George M., proaspăt absolvent de liceu, citat de cugetliber.ro

În această situaţie se află şi fostul său coleg de bancă, Ovidiu S., care nu a fost interesat nici să dea la vreo facultate, dar nici să se angajeze. „Vara trece repede şi dacă m-aş fi angajat la vreo terasă sau ca beach boy aş fi lucrat de dimineaţă până seara şi nu aş mai fi avut timp de nimic. Mai bine mă distrez acum. Sunt sigur că voi avea timp să şi lucrez, o viaţă întreagă”, a comentat tânărul.

În cazul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la AJOFM, în situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, aceştia beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de încadrare în cuantum de 500 lei. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL