Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce a fugit călăul John Jihadistul din Statul Islamic

Monday, 27 July 2015, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Teroristul, care are numele real Mohammed Emwazi, pare să se fi speriat de notorietatea negativă pe care a avut-o după ce a executat ostatici americani şi britanici, conform unor surse citate de Daily Mirror.

De teama unor operaţiuni ale forţelor speciale occidentale, islamistul pare să fi dezertat din organizaţia teroristă Stat Islamic.

Jihadistul britanic nu a mai apărut de şase luni în clipurile video cu execuţiile ISIS, ultima sa atrocitate fiind decapitarea fotojurnalistului japonez Kenji Goto.

Alte surse spun că absolventul de cibernetică transformat în criminal ar fi fost detaşat în Libia, unde s-a antrenat alături de asasinul de pe insula Sousse din Tunisia, Seifeddine Rezgui.

Emwazi a dispărut subit la finele lunii ianuarie. Cel mai probabil, presiunea mediatică survenită după demascarea teroristului a contribuit la decizia sa de a părăsi ISIS.

Emwazi, în vârstă de 26 de ani, este dat în urmărire după decapitarea jurnaliştilor şi angajaţilor umanitari Stephen Sotloff, James Foley, David Haines, Alan Henning şi Peter Kassig.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL