Dăncilă, replică pentru Iohannis după refuzul confruntării. "Îi este teamă. Ne-am mai întâlnit"

Tuesday, 12 November 2019, 18:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Alegeri prezidențiale Turul II. Președintele PSD Viorica Dăncilă, candidata social-democraților pentru alegerile prezidențiale, a reacționat rapid la mesajului de pe Facebook al lui Klaus Iohannis de marți.

Alegeri prezidențiale Turul II. Viorica Dăncilă a dat "share" mesajului lui Iohannis în mai puțin de 30 de minute de la postare și a adăugat următorul comentariu:

Alegeri prezidențiale Turul II. "Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în fața tuturor românilor. De-a lungul colaborării noastre instituționale, ne-am mai întâlnit, am mai interacționat. Însă cred că realizează că o dezbatere în fața întregii țări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat.

Eu însă am rabdare. Încă îl aștept pe președinte să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită", a scris Dăncilă pe Facebook.

Alegeri prezidențiale Turul II. Președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce nu vrea să participe la nicio dezbatere cu contracandidata sa pentru fotoliul de la Cotroceni, Viorica Dăncilă.

"Dragi români, împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor", a scris Klaus Iohannis, marți, într-o postare pe Facebook.

În ceea ce privește dezbaterea cerută, cu insistență, de Viocica Dăncilă, înainte de turul doi al prezidențialelor, Iohannis a explicat că nu poate fi vorba de așa ceva, atâta timp cât partidul său "a guvernat împotriva românilor trei ani de zile.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!", a mai scris Iohannis.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ