Dăncilă: "Iohannis are obsesia blocajelor. Vom sesiza CCR!"

Wednesday, 04 September 2019, 19:43 Sursă: REALITATEA.NET

"Este absolut incalificabil modul in care candidatul Iohannis se folosește de tribuna prezidentiala pentru a lansa mesaje de campanie. Refuza nejustificat numirile de ministri. Este un comportament iresponsabil si egoist al presedintelui.

Domnul Iohannis are obsesia blocajelor. Continua sa incalce constitutia si legile statului, in total dispret fata de interesele tarii. Nu suntem pentru prima oara in aceasta situatie si este evident ca domnul Iohannis nu intelege ce se intampla dupa vacantarea unor posturi in Guvern. Klaus Iohannis incalca deciziile CCR.

Este rusinos ca presedintele sa vorbeasca dupa atata timp despre tragedia de la Caracal, intr-un context politic definit de blocajul guvernamental pe care il tot incearca. Este indecent sa foloseasca aceasta drama ca sa isi creeze premise pentru miscari politice. Domnul Iohannis demonstreaza, inca o data, ca nu isi intelege nici macar rolul de presedinte al CSAT.

Singura preocupare a lui este sa critice Guvernul, uitand ca el este parte a puterii executive si in egala masura responsabil. Nu statul, al carui sef se pretinde, trebuie resetat, ci presedintele Romaniei trebuie resetat. 

Si astazi ne-a spus nimic. Il informez ca guvernul a luat toate masurile care s-au impus, insa probabil, fiind in vacanta, le-a omis.

Domnul Iohannis isi face campanie fara prea multa imaginatie. El nu a fost ales ca sa blocheze guvernul fara niciun argument.

Vom face tot posibilul sa obtinem sustinerea necesara pentru a ne duce mandatul la capat. Guvernul Romaniei va sesiza Curtea Constitutionala", a spus Viorica Dancila.

Vezi pe realitatea.net, în VIDEO, tot ce a declarat premierul!

-----------------------------

Stirea initiala

După ce Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care nu a anunțat dacă acceptă sau nu miniștrii interimari propuși de premierul Viorica Dăncilă, ci a lansat un nou atac la adresa PSD, Dăncilă îi va da replica șefului statului, tot astăzi, la ora 20:30.

Viorica Dăncilă va vorbi la ora 20:30, în direct la Realitatea TV și pe realitatea.net.

Totul a plecat de la afirmațiile făcute astăzi de Klaus Iohannis. Șeful statului a acuzat Guvernul și PSD că nu au făcut nimic concret după cazul Caracal. Mai mult, Iohannis nu a spus dacă acceptă sau nu miniștrii interimari propuși de Guvern

Mai jos este textul integral citit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Presa nu a avut dreptul să îi adreseze întrebări șefului statului.

"Bună ziua!

Încep această declarație de presă prin a transmite condoleanțe familiei reprezentantului misiunii diplomatice a României care și-a pierdut viața în urma atentatului terorist de la Kabul.

În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul său, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să-l decorez post-mortem cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Totodată, îi urez multă sănătate și recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în același atac sângeros.

În continuare vreau să mă refer la un subiect care are implicații profunde asupra societății noastre, asupra societății românești.

În urmă cu câteva săptămâni, tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe și de profunde sunt disfuncționalitățile din interiorul unor instituții ale statului. Incompetența, lipsa unor proceduri clare, corupția, indiferența, toate acestea au dus la un deznodământ cutremurător: incapacitatea statului de a salva viețile propriilor cetățeni.

Am cerut Guvernului ca până la finalul lunii august să adopte o serie de măsuri astfel încât, în situații precum cea de la Caracal, să nu mai existe întârzieri criminale în acțiunea organelor statului. Am și indicat Guvernului în ședința CSAT din 30 iulie ce măsuri esențiale ar trebui luate cu prioritate.

PSD, preocupat însă de soluționarea crizelor interne, continuă să ignore rezolvarea urgențelor care sunt importante pentru cetățeni și care au un impact direct asupra vieții și siguranței lor de zi cu zi.

Am văzut doar câteva măsuri punctuale, luate la cald, sub presiunea publică, și grija de a muta șefi de la o instituție la alta, fără să-i sancționeze pentru incompetența lor.

Așa cum ne-a arătat în nenumărate rânduri, PSD este specialist în a tărăgăna lucrurile, sperând ca oamenii să uite cui îi revine, de fapt, responsabilitatea.

Vedem în aceste zile doar o luptă politică surdă pentru a rămâne cu orice preț la putere. Tot ceea ce avertizam la începutul anului despre buget din păcate s-a adeverit. Investiții majore nu se fac, spitale și autostrăzi nu se construiesc.

PSD nu este preocupat de toate aceste lucruri, lucruri care sunt de maxim interes pentru oameni, ci doar de a-și securiza puterea, scoțând funcții la mezat.

Așa arată o guvernare eșuată.

Garantarea siguranței publice de către stat este fundamentală, iar românii așteaptă de la statul lor respect și siguranță. Așteaptă soluții rapide, dar guvernarea PSD nu și-a înțeles niciodată rolul.

Întârzie nepermis și modificările legislative necesare pentru ca astfel de cazuri, precum cel de la Caracal, să fie tratate cu mai multă operativitate. PSD a primit mai multe propuneri concrete – pe unele le-am transmis chiar eu– însă acestea sunt pur și simplu ignorate. Mai mult, pesediștii au abandonat propuneri de rezolvare a unor chestiuni sistemice atunci când baronii lor au înțeles că asta înseamnă, de fapt, renunțarea la controlul politic pe justiție și poliție.

Pentru că, dincolo de creșterea sau nu a pedepselor pentru diverse infracțiuni, vorbim și de cum funcționează instituțiile statului.

PSD refuză să facă pașii necesari pentru a corecta gravele carențe create prin propriile lor decizii în ultimii ani.   Așa se face că nici până acum, deși a generat numeroase efecte negative, legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată.

Cei din guvernul PSD au permis, prin incompetență și inactivitate, ca imaginea instituțiilor statului să fie afectată.

Astăzi, Poliția Română – o instituție fundamentală în România - are probleme de credibilitate din cauza politizării excesive.

Am mai spus-o și o repet – am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult.

Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională.

Se impune, așadar, resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită. Este o direcție greșită și românii o consideră greșită. S-a văzut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai.

Este nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de siguranța românilor, de prosperitatea românilor.

Vă mulțumesc!”


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ