Dan Dungaciu, despre agresarea adolescentului român în Franţa: "Proiectul european este în pericol"

Tuesday, 17 June 2014, 22:36 Sursă: REALITATEA.NET

Invitat la REALITATEA TV, Dan Dungaciu a vorbit despre episodul tragic petrecut în Franţa, explicând că nu este numai problema României şi că toate ţările care se confruntă cu astfel de situaţii ar trebui să aibă un proiect comun.

"Statele nu vor putea să dea o ripostă decât împreună, vocea acestor state trebuie să fie auzită. Altfel, proiectul european se va surpa din interior. România trebuia să-şi adune aliaţi şi să spună că proiectul european a fost pus în pericol de aceste lucruri", a spus Dan Dungaciu.

Directorul ISP al Academiei Române a mai amintit că aceste situaţii există şi din cauza lipsei instituţiilor. "Lipsa instituţiilor care să se ocupe de aceste probleme. Avem un minister de Externe şi un departament al românilor de pretutindeni. Aceste probleme nu pot fi gestionate doar de aceste instituţii", a mai spus Dan Dungaciu. 

Legat de pericolul  care pândeşte Uniunea Europeană, Dan Dungaciu a spus că încă "înainte de alegerile europarlamentare s-au tras anumite semnale de alarmă". "La nivel de UE interesul este undeva la 35 de procente. Abandonul este vârful aisbergului unui fenomen care ar trebui să ne îngrijoreze. La alegerile europarlamentare s-a prezentat la vot doar 40 la sută din populaţia Europei", a mai spus Dungaciu la REALITATEA TV.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL