Cum suportă VIP-urile ÎNCHISOAREA: "Dacă eşti luptător, rezişti!"

Sunday, 22 June 2014, 09:29 Sursă: REALITATEA.NET

Primarul Constanţei Radu Mazăre, omul de afaceri Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Elena Roventa şi Veronica Cârstoiu, fostul director al Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, sau senatorul Cătălin Voicu sunt câţiva dintre cei care au ajuns în arestul poliţiei. Unii dintre ei s-au plâns de condiţiile pe care le-au găsit acolo.

"Dacă eşti luptător, rezişti, că asta e viaţa, nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva, nu e uşor!... Nea Ruşanu a sforăit de m-a rupt!”, spunea primarul Constanţei în aprilie, la ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei.

Fostul senator Cătălin Voicu condamnat pentru fapte de corupţie s-a plâns şi el de condiţiile proaste din arest.

Dacă acasă se trezeau la ce oră voiau, doarmeau în aşternuturi curate sau făceau baie în piscine, în arest au fost obligaţi să se trezească şi să se ridice în picioare la apelul gardianului, să doarmă în paturi ruginite sau să-şi ducă traiul într-o celulă de câţiva metri.

Condiţiile precare din penitenciarele româneşti au dus deja la sancţionarea statului român. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că trebuie acordate despăgubiri în valoare de 680.000 euro. Numai lui Cătălin Voicu, România trebuie să-i plătească 4.500 de euro, cu titlul de despăgubiri morale.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL