Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să-ți promovezi magazinul pe Facebook? (P)

Tuesday, 17 March 2020, 09:40 Sursă: Realitatea.net

Postează informații detaliate pentru publicul țintă

Pare un sfat banal, însă este greu de respectat. Poți da share doar la poze cu produsele tale, dar reputația paginii crește și scade de fiecare dată, în funcție de numărul de interacțiuni. Prin urmare, distribuie uneori și știri sau articole din domeniul tău de activitate. Acestea vor atrage mai multe aprecieri și comentarii. În cazul în care vinzi suplimente, poți de exemplu să postezi articole despre culturism. Sau dacă ai un magazin de haine, distribuie ce e scris prin revistele de modă. Cei care te descoperă vor aprecia faptul că brandul tău este și o sursă de informare.

Fă videoclipuri live

Deoarece clipurile video reprezintă cea mai populară categorie de conținut în momentul actual, Facebook le poate promova gratuit pe ale tale. Iar un videoclip live are în medie un impact de trei ori mai mare decât unul înregistrat. Poți face sesiuni Q&A sau webinarii și să-ți anunți audiența din timp despre acestea, pentru a te bucura de un engagement mai mare.

Folosește tehnici de copywriting

Textele pe care le postezi pot avea un impact puternic dacă înveți cum să le creezi în mod corect! Pentru început, ocupă-te de titluri. Renunță la clickbait-uri, deoarece Facebook știe cum arată acestea și nu le favorizează. În plus, nici fanilor tăi nu le place să li se promită prea mult sau să audă fraze de genul ‘’ofertă de nerefuzat’’. Folosește-te în schimb de conceptul de scarcity și creează oferte contra cronometru sau prezintă beneficiile produselor tale. Cât despre mesajele pe care le postezi, e important ca în acestea să folosești același limbaj pe care-l au și clienții tăi și să le înțelegi dorințele și frustrările, deoarece așa vei crea o conexiune cu ei.

Cere ajutorul altor administratori

Deși magazinele nu se pot promova eficient prin grupuri, poți colabora cu cineva care are o pagină populară în aceeași nișă cu tine. În felul acesta, vei avea acces la o audiență nouă și îți vei mări vânzările în  softul de gestiune al magazinului. În plus, poți transforma o parte din fanii acelei pagini în ai tăi. Nu este neapărat obligatoriu să plătești pentru asta, ci doar să întrebi mai mulți administratori dacă vor să vă promovați reciproc. Un alt lucru pe care-l poți face este să ceri interviuri și să le postezi pe acestea ca și dovadă socială.

Fă giveaway-uri

Această strategie presupune să organizezi concursuri și apoi să oferi un premiu valoros în mod gratuit celor care câștigă. De obicei, vei cere o apreciere la o poză, alături de o distribuire și un comentariu în care sunt etichetați prietenii participanților. Iar în schimb, va trebui să faci o extragere și să dai premiul unei persoane în mod random. În felul acesta, poți aduna sute sau chiar mii de oameni. Nu este o metodă care funcționează pe termen lung, fiindcă îi vei atrage și pe cei care vor doar lucruri gratis. Totuși, pe termen scurt sigur vor fi rezultate.

Strânge o listă de email-uri

Chiar dacă obții clienți, o parte importantă din ei nu vor mai reveni la tine. Aceștia vor uita numele magazinului sau nu vor mai intra pe Facebook. Totuși, poți păstra legătură cu ei pe email. De aceea, încearcă să creezi și niște campanii pentru abonații la newsletter. Oferă o reducere sau sfaturi gratuite pentru cei care își introduc adresa, deoarece așa vei reuși să strângi mai multe persoane.

De unde începi promovarea pe Facebook?

Majoritatea magazinelor online se promovează pe Facebook doar prin reclame! Din fericire, poți ajunge la clienți și în alte moduri. Aplică pentru început strategiile enumerate mai sus și vei putea să îți crești vânzările rapid și fără investiții mari!

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL