Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Cum s-au risipit zeci de mii de lei din banii bucureştenilor pe mopuri, găleţi și mături

Wednesday, 02 March 2016, 09:37 Sursă: REALITATEA TV

Realitatea TV a intrat în posesia mai multor documente care arată cum ASPA a risipit zeci de mii de lei din banii bucureştenilor.

În 2013, Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor a cumpărat 160 de kilograme de detergent automat, 120 de lavete, 150 de mături cu coadă, 80 de mopuri şi găleţi cu storcător şi, atenţie, 1.500 de role de hârtie igienică. Pentru acestea şi pentru alte produse de curăţenie, ASPA a cheltuit peste 14.000 de lei.

Iar în 2014 a cumpărat, culmea, alte 70 mopuri şi găleţi cu storcător, 150 de lavete, 150 de mături cu coadă, 2.000 de role de hârtie igienică, 200 de role de prosoape de hârtie şi multe alte produse de curăţenie. Pentru toate a cheltuit aproape 20.000 de lei.

"Aceste produse sunt, de fapt, decât trecute pe hârtie. Adică niciodată aceste produse nu s-au furnizat fizic. Pentru că primăria a alocat un buget, a dat niște bani, acești bani trebuiau justificați într-un fel. Deci practic s-a fraudat bugetul local", a declarat Codruța Cerva, de la Grupul Social "Mișcarea Dreptate pentru Animale". 

De la an la an, Primăria Generală a Bucureştiului a majorat bugetul alocat pentru prinderea şi eutanasierea câinilor fără stăpân. Asta în condiţiile în care edilul de atunci al Capitalei, Sorin Oprescu, susţinea că pe străzile oraşului sunt peste 65.000 de maidanezi.

În anul 2013, Primăria Capitalei a alocat un buget de peste 18 milioane de lei ASPA și, în 2014, aproape că a dublat acest buget, ajungand la peste 33 de milioane de lei

Între timp însă, a ieşit la iveală că cifrele au fost ,,umflate", iar în Bucureşti nu au fost decât 35.000 de câini vagabonzi. Şi cu toate că pe străzile oraşului nu mai cutreieră acum maidanezi, Primăria Capitalei a alocat şi anul acesta mai bine de 12 milioane de lei pentru prinderea şi eutanasierea câinilor fără stăpân. Realitatea TV a solicitat Primăriei Generale a Bucureştiului şi Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor să explice necesitatea alocării acestui buget uriaş, dar până acum niciuna dintre instituţii nu a răspuns.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL