Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum alegi cel mai bun ulei de măsline. Puţini cunosc secretul

Thursday, 24 May 2018, 16:15 Sursă: REALITATEA.NET

Ulei de masline. Cele două tipuri de ulei de masline sunt potrivite pentru utilizări complet diferite. Principala diferenţă între uleiul de masline şi uleiul de masline extra virgin este punctul de ardere, adică temperatura la care arde.

Uleiul de masline extra virgin are o calitate mai bună decât uleiul de masline obişnuit, deci va fi întotdeauna mai scump. Acesta are un punct de ardere mai mic decât uleiul de măsline, ceea ce înseamnă că va arde mai repede dacă gătiţi la temperaturi ridicate.

Uleiul de masline obişnuit este mai ieftin şi are un punct de ardere mai mare, ceea ce-l face un ulei de gătit multifuncţional mai bun.

Deoarece uleiul extra-virgin este mai scump, ar trebui să-l păstrezi pentru dressing, ungerea pâinii, hummus şi alte preparate în care chiar îi poţi simţi gustul. De asemenea, merită remarcat faptul că, deoarece uleiul de masline extra virgin este un ulei nerafinat, acesta va expira în termen de doi ani, chiar dacă va fi depozitat corespunzător. Deci, asiguraţi-vă că îl utilizaţi!

Sursa

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL