CULMEA PLAGIATULUI în România. Elevii cer reluarea OLIMPIADEI DE LOGICĂ

Wednesday, 12 March 2014, 09:31, Sursă: REALITATEA.NET

Culmea plagiatului în România. Profesorii care au realizat subiectele de la olimpiada de logică din Brăila le-ar fi copiat pe cele date în 2010 la Bucureşti. Descoperirea a fost făcută de o elevă de clasa a 11-a care a participat la faza judeţeană a competiţiei. Inspectoratul Şcolar din Brăila s-a apărat, afirmând că doar a făcut schimb de subiecte.

Adaugă părerea ta

Adolescenta este elevă în clasa a XI-a la un colegiu din Brăila şi participă de trei ani la olimpiada de profil. Ea povesteşte că după faza judeţeană a concursului, desfăşurată pe 1 martie, a descoperit pe internet că subiectele pe care le-a avut de rezolvat sunt identice cu cele care au fost date în anul 2010, în Bucureşti. Fata consideră că acest lucru afectează corectitudinea rezultatelor şi cere reluarea olimpiadei. Ea s-a clasat pe locul al treilea, cu 85,5 puncte.

"Unii dintre noi rezolvă olimpiade dinainte, aşa cum am rezolvat eu subiectele de bac. Aşa că unii dintre ei se puteau uita pe internet. Să se dea olimpiada din nou, cu subiecte normale, necopiate, nefurate şi atunci o să fiu f mulţumită", a spus eleva Ramona Glăvan.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean afirmă, însă, că subiectele au fost primite de la inspectorul de specialitate din Caraş Severin, iar profesorii din Brăila le-au văzut doar în dimineaţa concursului, când s-a deschis plicul. Inspectorul şcolar de specialitate din Caraş Severin are, însă, o altă variantă.

"M-a sunat că este mai nouă şi să o ajut. În asemenea condiţii eu i-am spus că o ajut, că-i trmit variante, model,  dar nu-mi asum eu. Trebuie să formeze ei o comisie si sa formuleze subiectele", a spus inspectorul Constantin Nicolaescu.

Inspectoratul Şcolar Brăila continuă verificările, pentru a stabili cine a greşit în acest caz, însă nu consideră problema atât de gravă încât să refacă acest concurs.