Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristoiu: Principalii beneficiari ai prăbușirii Bancorex sunt firme acoperite ale fostei Securităţi

Sunday, 26 February 2017, 11:47 Sursă: REALITATEA TV

Ion Cristoiu scrie pe blogul personal despre existenţa unei liste secrete de persoane și firme care au avut credite la Bancorex, dar pe care Prăbușirea Băncii le-a lăsat cu banii nereturnați.

"După publicarea scrisorii lui Petre Roman, am primit mesaje care-mi atrăgeau atenția că lista persoanelor și firmelor care au avut credite luate de la Bancorex a fost publicată cu ani în urmă. Mesajele m-au convins că și eu și Petre Roman ne înșelasem, crezând că lista e încă secretă și că va rămâne secretă în vecii vecilor Amin", a scris Cristoiu în articol.

Acesta a primit însă o scrisoare şi nişte documente de la Bogdan Temeşan, nimeni altul decât fiul fostului şef al Bancorex, Răzvan Temeşan. Acest lucru avea să schimbe datele problemei: "Documentul de excepție trimis de Bogdan Temeșan și pe care-l reproduc împreună cu scrisoarea e Procesul Verbal de predare/primire încheiat de Bancorex și BCR la data de 20.09.1999. Din el și din Scrisoarea lui Bogdan Temeșan se înțelege că principalii beneficiari ale Prăbușirii Bancorex au fost cei care au preluat după 1989 firmele sub acoperire ale Direcției de Informații Externe ale fostei Securități", a tras concluzia Ion Cristoiu 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL