Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozile setei. Firmele care au organizat concertul lui Robbie Willliams, amenzi record: 10 000 de lei

Tuesday, 28 July 2015, 13:54 Sursă: REALITATEA.NET

Amenda a venit în urma sesizărilor care au depus plângere, după ce au stat ore întregi la coadă, pentru a cumpărara de băut.

Cele doua firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucuresti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de catre ANPC pentru un comportament incorect in relatia cu consumatorii, neasigurand suficiente puncte de vanzare a produselor alimentare si a bauturilor. Consumatorii au stat la coada minim 45 de minute pentru a-si putea achizitiona produsele respective(ape, sucuri, bere) si pentru a se putea hidrata corespunzator pe durata evenimentului,  care a durat aproximativ 5 ore, se arată în comunicatul ANPC.

In perioada 19-23 iulie 2015 a fost inregistrat la ANPC un numar de aprox.300 reclamatii ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Willimas din data de 17 iulie a.c.

Principalul aspect reclamat de catre consumatori este acela ca pentru achizitionarea de bauturi si produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, dupa ce au mai stat la o alta coada pentru a incarca o anume suma de bani pe un card.

In urma controlului, s-a constat  ca societatile organizatoare trebuiau sa asigure in perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare o suprafata suficienta pentru ca toti participantii sa poata achizitiona bauturi si produse alimentare.

La verificarea contractelor incheiate intre organizatori si societatile comerciale care urmau sa presteze servicii de vanzare de produse in locatia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare sa garanteze instalarea a cel putin 300 metri liniari de standuri, asa cum initial stabilisera prin contractul incheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile inainte de eveniment a renuntat sa participe la eveniment.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor  a  constatat un comportament incorect in relatia cu consumatorii, aceasta practica aducand atingere in mod direct intereselor consumatorilor.

Cei doi  organizatori au fost sanctionati  cu amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei pentru incalcarea drepturilor consumatorilor .

Deoarece in cadrul evenimentului  pentru achizitia de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru verificarea incasarilor si a recuperarii sumelor ramase neutilizate de catre consumatori.

Presedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca a tinut sa precizeze ca :”astfel de practici vor fi verificate si sanctionate de ANPC, astfel incat consumatorii sa beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bataie de joc la adresa consumatorilor. ”


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL