Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: ”Sperăm să se termine criza coronavirus în câteva săptămâni. Pregătim un plan de măsuri pentru mediul de afaceri”

Wednesday, 11 March 2020, 13:06 Sursă: Realitatea.net

Klaus Iohannis participă, începând cu ora 16:00, la reuniunea Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM).

Președintele Klaus Iohannis a întrebat oficialii care este starea de sănătate a românilor testați pozitiv cu coronavirus. Iohannis a precizat că în marea lor majoritate, cetățenii români au o stare bună.

”Înainte să spun două cuvinte despre măsurile economice pe care le vom adopta în urma crizei coronavirusului, aș dori să vă spun că m-am interesat un pic de starea celor găsiți pozitiv și am constatat că starea lor este bună. Mai mulți dintre ei nu au niciun simptom, unii au doar simptome ușoare de răceală, iar pentru unii mai în vârstă au o stare de sănătate acceptabilă. Asta ca să distrugem mitul că acest virus este unul ucigaș, pentru că am citit o serie de scenarii apocaliptice.

Pregătim un plan de măsuri, avem întâlniri cu mediul de afaceri așa încât reculul din economie să fie tratat rapid să nu pierdem banii românilor. Sigur, ceva pierderi vor fi. Ministrul Finanțelor asigură că nu vor fi probleme în următoarele luni, dar spre finalul anului nu putem garanta”, a declarat Klaus Iohannis.

La reuniune este așteptat să participe și premierul Ludovic Orban, dar și mai mulți miniștri, între care ministrul Sănătății, Victor Costache, și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

De asemenea, vor fi prezenți, potrivit Realitatea PLUS, președintele comisiei de prognoză, precum și alți președinți de instituții.

Este prima reuniune a acestui for care ar trebui să evalueze care este impactul coronavirusului în economie.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării și monitorizării de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări și propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri.

Grupul de lucru își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici economice și Sociale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-12 15:52:07
Adrian

Vaiii ,nu se poate asa ceva,e o facatura. Au astia de la DNA ceva cu noi astia psd-istii.

Alte articole din: ACTUAL