Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coreea de Nord sfidează America: Vă vom scufunda portavionul

Monday, 24 April 2017, 10:13 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele american Donald Trump a ordonat grupului aeronaval USS Carl Vinson să se deplaseze către apele peninsulei nord-coreene, ca reacție la tensiunea crescândă în urma testelor nucleare ale Coreei de Nord și a amenințărilor lansate împotriva Statele Unite și aliaților săi din Asia.

Statele Unite nu au specificat localizarea exactă a portavionului USS Carl Vinson în acest moment. După știrea conform căreia, inițial, grupul aeronaval a navigat timp de câteva zile în direcția opusă, față de cea stabilită, vicepreședintele SUA, Mike Pence, a declarat sâmbătă că USS Carl Vinson va sosi „în câteva zile” la locul stabilit, dar nu a dat alte detalii.

Atitudinea Coreei de Nord a rămas sfidătoare.

„Forțele noastre revoluționare sunt gata de luptă și pregătite pentru a scufunda un transportator de aeronave nuclear al S.U.A. dintr-o singură lovitură”, se afirmă în Rodong Sinmun, ziarul Partidului Muncitoresc al guvernului nord-coreean.

În editorialul din jurnal  portavionul american a fost comparat cu un „animal respingător” și s-a subliniat că un atac asupra acestuia ar fi „o demonstrație reală a forței armatei Coreei de Nord”, citează Huffington Post.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL