CNADNR nu-l lasă pe directorul Alin Goga să intre în sediu, după dezvăluirile de la Realitatea TV

Friday, 09 October 2015, 18:12 Sursă: REALITATEA.NET

CNADNR i-a interzis accesul în sediul central directorului adjunct de investiţii la regionala Craiova, Alin Goga, în prezent suspendat după ce a vorbit despre ilegalităţile din companie, la emisiunea Jocuri de Putere moderată de Rareș Bogdan, conducerea companiei motivându-şi măsura anunţată vineri prin faptul că Goga ar fi ameninţat mai mulţi angajaţi.

Adaugă părerea ta

"Având în vedere faptul că în cursul zilei de astăzi, 9 octombrie, juristul Alin Goga a transmis mai multe ameninţări la adresa unor salariaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), atât verbal, cât şi prin interpuşi sau SMS, aducem la cunoştinţă opiniei publice că astfel de acţiuni contravin codului de comportament etic prevăzut de legislaţia în vigoare, preluat de CNADNR obligatoriu pentru toţi salariaţii companiei", se arată într-o informare de presă transmisă de CNADNR, potrivit Mediafax.

De asemenea, Goga a afirmat că are cunoştinţă despre concluziile şi constatările reprezentanţilor Corpului de Control, cu toate că acest control nu a fost încă finalizat şi nu a fost întocmit un raport final, mai spune compania.

"Toate aceste acţiuni ale domnului Alin Goga au determinat restricţionarea accesului acestuia în incinta companiei. Menţionăm că toate aceste acţiuni, declaraţii şi participări la emisiuni TV nu vor schimba cursul cercetărilor penale efectuate de către organele abilitate, cercetări în care domnul Alin Goga încearcă să-şi schimbe calitatea", mai menţionează reprezentanţii CNADNR.

Alin Goga a fost suspendat de CNADNR ca urmare a unei apariţii în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga "a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR".

Acesta a afirmat, la sfârşitul lunii iulie, la Realitatea TV, că tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie ar trebui închis întrucât circulaţia se desfăşoară în condiţii nesigure, iar singura soluţie rămâne reconstruirea sa.

"Vă spun că suntem ca la «Meşterul Manole»: ce am construit şi am plătit: 150 de milioane de euro trebuie să scoatem tot afară şi - am vorbit asta cu profesori universitari, cu absolut toată lumea - în condiţiile în care am ştiut că recepţionăm un lucru defect. A fost o pasivitate. Acum o lună de zile am fost la o altă emisiune şi după patru zile am fost chemat la DNA. Sper ca mâine DNA-ul să fie la CNADNR. Nu poate să rămână aşa. Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus şi pe întreţinere, pe investiţii, reabilitari şi avem o reţea care e jalnică pentru că totul porneşte din interior: 6.000 de oameni şi 10 la sută sunt ingineri de drumuri şi poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri. În condiţiile în care am angajat toate specializările exotice, găsiţi papagali de toate culorile. Fiecare director şi-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează", a spus atunci Goga.

"Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme", a continuat el.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut la mijlocul lunii august Corpului de Control al instituţiei să facă un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în urma relatărilor de la Realitatea TV ale lui Goga.