Cercetătorii lucrează la prima inimă robotizată. Cand va fi disponibilă

Friday, 24 January 2020, 09:15 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Inima robotizată, care ar putea fi disponibilă în aproximativ un deceniu, a fost inclusă pe lista scurtă de proiecte ce ar putea obține o finanțare de 30 de milioane de lire sterline din partea British Heart Foundation (BHF), care caută "noi abordări radicale" pentru a vindeca maladii cardiace grave.

Coordonatorul proiectului, profesorul Jolanda Kluin, de la Centrul Medical al Universității din Amsterdam, spune că s-a simțit inspirat când a văzut o stea de mare robotizată, cu tentacule moi, care se puteau contracta ca mușchiul inimii.

În timp ce cercetătorii sunt la decenii distanță de obținerea unei inimi vii pornind de la celulele pacientului, organul hibrid propus de olandezi pare a fi o soluție viabilă în cazul insuficienței cardiace, informează Mediafax. Mușchii cardiaci artificiali robotizați imită inima umană, deci hibridul bate ca un cord real, a spus Kluin.

Inima hibrid wireless - fapt ce oferă bolnavului libertate de mișcare - este acoperită cu celulele pacientului, prevenindu-se astfel cheagurile de sânge, infecțiile și reacțiile adverse.

Sursa de energie ar fi instalată într-o jachetă și s-ar conecta la cord cu ajutorul uui circuit implantat sub piele.

Numai în Marea Britanie, există 7 milioane de persoane cu maladii cardiace, iar 152.000 mor anual din această cauză.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri