Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce trebuie să facă părinţii pentru a primi concediu şi indemnizaţie de creştere a copilului

Wednesday, 27 May 2015, 11:55 Sursă: REALITATEA.NET

Cei care obţin venituri din mai multe activităţi şi vor cere intrarea în concediul pentru creşterea copilului vor fi nevoiţi să dovedească faptul că au suspendat cel puţin una dintre activităţile respective, se arată într-un proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Muncii, citat de digi24.ro.

Practic, părinţii vor avea voie să obţină venituri în timpul concediului, dar nu mai mult de 3.000 de lei pe an.

Persoanele care obţin venituri din mai multe surse vor obţine concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului în baza documentelor prin care vor face dovada suspendării a cel puţin uneia dintre activităţi, astfel încât sumele câştigate să nu depăşească 3.000 de lei într-un an calendaristic.

Pentru a obţine concediul şi indemnizaţia, părinţii trebuie să fi obţinut venituri supuse impozitului în ultimele 12 luni înainte de naşterea copilului.

Conform OUG nr. 111/2010, cele 12 luni pot fi constituite integral şi din perioade în care solicitanţii s-au aflat în situaţii precum şomaj, concedii medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă sau concediu fără plata pentru creşterea copilului, printre altele.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL