Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce scrie presa internaţională despre învestirea lui Iohannis

Sunday, 21 December 2014, 23:22 Sursă: REALITATEA.NET

Reuters titreaza ca Iohannis promite sa combata coruptia, in calitate de nou presedinte al Romaniei, potrivit Ziare.com.

Agentia, preluata si de Voice of America, noteaza ca Iohannis il inlocuieste pe Traian Basescu, cel care a fost presedintele tarii timp de un deceniu in care Romania a aderat la UE si a inregistrat cresteri economice importante, inainte de criza economica in urma careia tara a fost nevoita sa se imprumute de la FMI.

De asemenea, agentia Associated Press, citata de ABC News, scrie ca fostul primar al Sibiului a fost investit in functia de presedinte, dupa alegeri pe care le-a numit un triumf pentru democratie, la 25 de ani dupa incheierea regimului comunist.

In plus, pro-occidentalul Iohannis promite un stil diferit de cel al "combativului" Traian Basescu. Noul presedinte este numit "atipic pentru politica romaneasca", si "un etnic german care vorbeste lent" si care refuza sa participe in atacuri la persoana, promitand totodata relatii bune cu SUA, UE si Germania.

The Guardian noteaza ca Iohannis promite sa lupte impotriva coruptiei si sa construiasca "o natiune puternica", in timp ce Deutsche Welle scrie ca seful statului a promis intarirea institutiilor statului.

"Surprinzatorul castigator al alegerilor, Klaus Iohannis, a depus jurmantul de presedinte al Romaniei", noteaza si Euronews, care numeste victoria sa din 16 noiembrie una "socanta" si subliniaza ca, de la caderea regimului Ceausescu, ciondaneala politica din Romania a limitat progresul tarii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL