Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazuri de ciumă în America! Autoritățile sanitare sunt în alertă

Tuesday, 27 June 2017, 22:39 Sursă: REALITATEA.NET

Departamentul de Sănătate din New Mexico (NMDOH) declară că boala a fost raportată la două femei în vârstă de 52 și 62 de ani. Primul caz din acest an a fost raportat la începutul acestei luni la un bărbat de 63 de ani. Toți cei trei pacienți au fost spitalizați, dar nu au existat decese.

NMDOH a efectuat investigații de mediu în jurul locuințelor lor pentru a încerca să găseascădacă estistă riscuri pentru membrii familiilor și vecini.

Boala, care a ucis milioane de oameni din Europa în Evul Mediu, poate fi acum tratată cu antibiotice, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Însă, fără un tratament adecvat, boala poate provoca în continuare îmbolnăviri grave și moarte.

Statul american a tratat recent alte patru cazuri de ciumă raportate în 2016 și 2015. O persoană a decedat în urmă cu doi ani de această boală.

Ciuma este o infecție bacteriană, transmisă în special de șobolani sau pureci. Autoritățile sfătuiesc cetățenii care dețin alimale de companie să verifice dacă acestea au pureci și să le ducă periodic la veterinar.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL