Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXCLUSIV: Ce răspunde MAE în cazul româncei sechestrate și violate în Italia(VIDEO)

Thursday, 23 November 2017, 07:08 Sursă: REALITATEA.NET

Un consul se va deplasa în localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistență. În comunicat se precizează că "până la momentul actual (joi, ora 14:00) , nici Ambasada României la Roma și nici oficiile consulare de la Bari și Catania nu au fost notificate de autoritățile italiene cu privire la acest caz."

De asemenea, nu au fost recepționate nici solicitări de asistență consulară referitoare la situația respectivă.

Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, acordând întreaga asistență consulară necesară, se mai spune în răspunsul MAE la o solicitare făcută de Realitatea TV..

Drama româncei a fost decoperită întâmplător de carabinierii italieni. Aceștia au oprit un bărbat pentru un control de rutină. În vehicul, alături de el, se afla un copil de nouă ani, murdar și subnutrit. Acest lucru a trezit suspiciunea oamenlior legii, care au vrut să vadă în ce condiții trăiește familia. De aceea, carabinierii au insistat să-i înoțească pe bărbat și pe copil până acasă. Inițial, italianul de 52 de ani a susținut că nu are locuință. Ulterior, i-a dus pe un câmp pe oamenii legii. Ajunși acolo, aceștia au descoperit o baracă realizată din plăci și deșeuri. În interior se afla o româncă în vârstă de 29 de ani, împreună cu fiica sa de trei ani.

,,A fost o scenă de film horror, aceea pe care au vazut-o carabinierii din localitatea Gizzeria, când au ajuns pe câmpul unde locuia Aloisio Francesco Rosario Giordano, de 52 de ani”, au relatat jurnaliștii de la Corriere della Sera. Aceștia mai scriu că românca aflată în baracă era legată de pat cu lanțuri, era plină de vânătăi, murdară și înfometată.

În timpul anchetei deschise de carabinieri aceasta ar fi povestit că a fost obligată să mănânce excremente și mâncare stricată și a fost violată chiar și în timpul celor două sarcini. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL