Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Capcană pentru Kovesi la Bruxelles. Ce a făcut șeful comisiei LIBE după întâlnirea cu Dragnea

Thursday, 28 February 2019, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), britanicul Claude Moraes, îi cere lui Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, ca el să fie reprezentantul PE la negocierile cu reprezentanții Consiliului UE, în cazul numirii șefului Parchetului European.

Solicitarea lui Moraes, prezentată în facsimil de Ziare.com, este surprinzătoare în contextul în care șefa Comisiei pentru Control Bugetar (CONT), Ingeborg Grassle (PPE), creștin-democrata din Germania, și-a anunțat intenția de a participa la aceste negocieri. Ingeborg Grassle i-a scris și ea lui Moraes și îi cere să fie și ea prezența, iar mesajul a fost transmis și lui Tajani.

Moraes face parte din grupul socialiștilor, la fel ca PSD, iar, luni, a fost la o conferința în București, ocazie cu care s-a întâlnit, printre alții, și cu Liviu Dragnea. Apoi, marți a condus ședința din Comisia LIBE în care au fost audiați candidații la funcția de procuror șef european, iar miercuri ședința în care s-a votat pentru această funcție foarte importantă.

Claude Moraes i-a transmis, miercuri, lui Antonio Tajani oficial rezultatele votului LIBE ca urmare a audierii candidatilor pentru sefia Parchetului European. În acest document, seful LIBE cere să fie mandatat pentru negocierile cu reprezentanții Consiliului UE.

"As dori sa solicit Conferintei presedintilor sa ma mandateze in calitate de presedinte al LIBE pentru a negocia cu Consiliul pentru a ajunge la un acord comun cu privire la procurorul general european", scrie Moraes.

Moraes a fost luni la București, înaintea audierii Laurei Codruța Kovesi în Comisia LIBE. Motivul explicat de acesta: a participat la o reuniune în vederea cooperării europene pe teme precum securitate cibernetică, servicii de informații și drepturile omului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a recunsocut că s-a întâlnit pe holurile Parlamentului cu Moraes, după ce presa a dezvăluit "pe surse" această informație.

"Ne-am întâlnit pe hol, e important să facem precizarea. Ne-am întâlnit pe hol, la nivelul P, am discutat 2 minute", a spus liderul PSD.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL