Imunitatea lui Tăriceanu, marele troc politic al finalului de an. Audiere la Comisia Juridică

Monday, 26 November 2018, 23:04, Sursă: REALITATEA.NET

Călin Popescu Tăriceanu urmează să ajungă marți în fața Comisiei Juridice de la Senat, unde va fi audiat de senatorii juriști pentru avizul legat de începerea urmăririi penale.

Adaugă părerea ta

Avizul Comisiei Juridice din Senat este unul consultativ, iar votul final urmează să fie dat în plenul Senatului, în funcție de jocurile politice de culise care se poartă între PSD și ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat, în dosarul Microsoft, că ar fi primit foloase necuvenite în valoare de 800.000 de dolari.

Potrivit Realitatea TV, Tăriceanu este la mana partenerilor din Coaliţie de la PSD, pentru că pragul majoritar este de 69, iar PSD are 70 de sanatori, în timp ce ALDE are 12.

Singura cerere a DNA trimisă la Senat în această legislatură a fost pentru ridicarea imunităţii ministrului Viorel Ilie, senator al ALDE. Fostul ministru a fost salvat de colegi.

Călin Popescu Tăriceanu este suspectat de luare de mită, iar fapta ar fi comis-o pe vremea când era prim-ministru, în perioada 2004-2008. El ar fi primit un comision de 10 la sută din valoarea unui contract pentru licenţe software Microsoft. Tariceanu neagă acuzațiile.

Din punct de vedere politic, dosarul de luare de mita al lui Tăriceanu a picat ca un cadou nesperat pentru Liviu Drangea, tocmai când acestuia părea să-i fugă partidul de sub picioare și când ALDE dădea semne de nesupunere.