Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban și Nicușor Dan anunță că rețeaua de termoficare a Capitalei va fi reabilitată cu bani europeni! Marcel Boloș a semnat contractul

Tuesday, 10 November 2020, 13:42 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Este un proiect mare, o strategie care face parte din prioritățile primarului general. Sunt 2.953 de km de distribuție a energiei termice în care e nevoie să investim și să se găsească un plan, să sprijinim investițiile prioritare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene - Marcel Boloș.

La rândul său, premierul a anunțat noi măsuri de sprijin pentru Primăria Capitalei.

”Am oferit garanția unui parteneriat loial în serviciul bucureștenilor între Primăria Generală și Guvern. Din pacate, în ultimii 12 ani, au exercitat funcția de primar oameni străini de problemele bucureștenilor, care au promis reducerea facturilor și autostrada suspendată și nu au făcut nimic. Astăzi, avem un prim eveniment, semnarea contractului de finanțare din fonduri europene a rețelei de termoficare. Este un început, va fi urmat de mai multe proiecte în domeniul sănătății, energiei, termice, vor urma lucrări extrem de importante între Primăria Capitalei și Guvern.

Este nevoie de investiții majore pentru a crește randamentul sistemului de temoficare. La acest moment pierderile sunt uriașe. Randanentul sistemului de producere și furnizare a energiei termice fac ineficient sistemul. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la Ministerul Economiei unde vom discuta de ELCEN pentru a face investiții importante care să asigure randamente comparabile cu sistemele uniunii europene. Am prevăzut sume importante pentru izolarea termică a clădirilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

”O să urmeze procedura de semnate electronică”, a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL