Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bursa şi băncile din Hong Kong se clatină. PROTESTUL URIAŞ, supus CENZURII în China

Monday, 29 September 2014, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

HONG KONG. În jurul prânzului, indicele Hang Seng era în scădere cu 1,9% până la 23.218,64 puncte. De asemenea, unele bănci din HONG KONG şi-au închis sucursalele şi ATM-urile din unele părţi ale oraşului, în timp ce Banca centrală a anunţat că este gata să injecteze lichiditate în sistemul bancar 'dacă va fi nevoie', scrie Agerpres.

HONG KONG. Transporturile şi activităţile economice erau puternic perturbate luni dimineaţă la Hong Kong din cauza uriaşelor manifestaţii ale militanţilor prodemocraţie.

HONG KONG. În schimb, pieţele financiare din China continentală erau în creştere, neafectate de protestele din HONG KONG, în condiţiile în care ştirile privind confruntările dintre manifestanţii şi poliţie nu sunt accesibile via Internet pe continent iar postările pe social media sunt blocate de cenzori.

HONG KONG. Beijingul a anunţat în august că viitorul şef al executivului local va fi ales tot prin sufragiu universal în 2017, dar că doar doi sau trei candidaţi selecţionaţi de un comitet vor fi abilitaţi să se prezinte la scrutin.

HONG KONG. Organizaţia prodemocraţia Occupy Central cere 'retragerea' deciziei Beijingului şi o relansare a procesului reformelor politice.

HONG KONG. 'Cerem ca executivul local să prezinte guvernului central un nou raport despre reformele politice care reflectă pe deplin aspiraţiile la democraţie ale populaţiei din Hong Kong', a declarat Occupy. În caz de refuz, 'mişcarea se va intensifica', a avertizat ea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL