BMW a reinventat modelul popular Mini. Noul Cooper e 100% electric

Tuesday, 16 July 2019, 15:46 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

BMW deține marca Mini și acum a prezentat un model Cooper excelent. E vorba de o versiune electrică. Mașina se bucură și de critici, pentru că nu toată lumea e mulțumită cu autonomia. Totuși, cei de la BMW susțin că mașina e proiectată pentru oraș, nu pentru drum lung. Au dezvăluit însă prețul. 

Mini Cooper SE e noua mașină 100% electrică de la BMW. Asta după modelul i3, care a ajuns și în România. Cei mai mulți s-au plâns însă că autonomia pe care compania o promite e prea mică. BMW susține că mașina duce între 235 și 270 de kilometri.

Cei mai mulți se tem că autonomia e mai aproape de 230 de kilometri decât de 270 km. Totuși, mașina sigur are preț de BMW. Mini Cooper SE va ajunge la reprezentanțe cu un cost de circa 32.500 de euro.

O parte și mai bună e că mașina poate fi încărcată cu un încărcător fast charge de 50 kW. Asta înseamnă că stai mai puțin pe lângă priză. Oliver Zipse, directorul de producție al BMW, a comentat situația criticilor.

El a spus că mașina e în regulă. „E o mașină de uz urban și autonomia de 230 kilometri e fix ce trebuie. Nu sunt atât de multe mașini electrice în zona asta de preț", a afirmat el. Deocamdată, BMW nu a tras prea tare pe piața mașinilor electrice. Renault, pe de altă parte, livrează de câțiva ani buni mașini de acest tip, iar ultimele arată din ce în ce mai bine. 

Cei mai mulți așteaptă însă o mașină Dacia electrică. Până atunci, sunt alternative de la producători din Asia și din Europa. BMW are, de exemplu, i3, iar Renault are modelul Zoe. 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE