Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Beneficiile magiunului de prune: Ajută digestia şi protejează sistemul nervos

Tuesday, 16 August 2016, 21:56 Sursă: REALITATEA.NET

Iată şi alte beneficii ale magiunului de prune pentru organism:

Prunele au calităţi deosebite cunoscute din vremuri străvechi. Conservat sub formă de magiun, prunele oferă beneficii organismului. Se spune că magiunul este foarte bogat în antioxidanţi.

De asemenea, pentru că este foarte bogat în fibre, se spune că poate stimula digestia şi îi ajută pe cei care suferă de constipaţie.

Pe lista de beneficii ale magiunului de prune pentru sănătate trebuie trecut şi faptul că aduce un aport însemnat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor şi seleniu. Consumul de magiun de prune protejează sistemul nervos şi cel muscular.

De asemenea, nutriţioniştii mai spun că magiunul de prune întăreşte sistemul imunitar. Pe lângă faptul că energizează, magiunul de prune ajută şi la detoxifierea organismului. Mai mult, ajută organismul să absoarbă calciul, magneziul, vitamina D şi menţine oasele sănătoase.

Prunele combat viruşii gripali În ceea ce priveşte beneficiile prunelor în stare naturală, printre altele, acestea ar ajuta în reglarea tensiunii arteriale. Mai exact, datorită postasiului pe care îl au în compoziţie, consumul de prune poate asigura buna funcţionare a inimii.

De asemenea, beneficii ale prunelor sunt şi în ceea ce înseamnă curăţarea organismului de toxine, prin stimularea tranzitului intestinal, fiind cunoscute pentru faptul că pot combate constipaţia şi normaizează funcţiile ficatului. Studiile mai arată faptul că beneficiile prunelor sunt şi în ceea ce înseamnă combaterea artitei reumatoide datorită vitaminei C.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL