Bătaia de joc marca CFR continuă: 390 de minute întârziere pentru un tren

Tuesday, 14 August 2018, 12:37, Sursă: REALITATEA.NET

Haos şi nervi întinişi la maxim pentru miile de călători aflaţi în trenurile CFR care fac legătura cu vestul ţării. Pentru a treia zi la rând, oamenii pierd ore preţíoase faţă de durata normală a cursei, din cauza ruperii unui pod pe magistrata Bucureşti - Timişoara/Arad. Aşa se face că, marţi, trenul interregio Arad- Bucureşti a sosit în Gara de Nord cu 390 de minute întârziere, adică 6 ore şi jumătate. 

Adaugă părerea ta

Un alt tren, de la Timişoara, are întârziere de 230 de minute, iar cele din Craiova sau Târgu Jiu circulă cu o întârziere de circa 60-70 de minute.

Unii călători au reclamat pe reţelele de socializare faptul că în gările de pe traseu nu li se oferă informaţii clare. "Nici măcar n-aveti bunul simt să anunțați întârzierea! (...) Trenul spre București trebuia să plece la din Tg. Jiu la 10:40 şi a plecat la 11:30!!! Bine ca le vin banii la sfârșitul lunii! HUOOO!!!", a scris un călător.

De altfel, nici la nivelul comunicării online CFR Călători nu stă mai bine. Informaţiile despre accident şi întârzieri sunt publicate înt secţiunea comunictae de presă, deşi în mod normal al trebui postate pe pagina principală şi cu caractere speciale, care să atragă atenţia călătorilor că sunt probleme.  

Pe pagina de fb a CFR Călători Craiova pot fi verificate toate modificările de traseu. 

"CFR Călători a anunţat, luni, că este posibil să apară întârzieri de până la două ore în mersul treburilor din întreaga ţară, ca urmare a deraierii, în data de 12 august, a unui tren de marfă, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulației pe distanța Craiova – Caracal, trenurile Interregio sunt deviate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, înregistrând întârzieri în medie de 120 de minute.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare."

ABA Jiu, despre situația de la Cârcea: „S-a diminuat cantitatea de biodiesel care plutește la suprafața apei”

Noile probleme agravează şi mai mult situaţia CFR Călători, despre care chiar ministrul Transportuilor Lucian Şova a declarat că nu are suficiente vagoane pentru a asigura transportul pe perioada vacanţelor de vară. 

L. Șova de la Transporturi: Din fericire, îți pace cu trenul. Din nefericire, n-avem vagoane

Alte articole din: Ultimele Stiri