Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu: „Ponta, Tăriceanu, Hunor, liotă de profitori, fac ce știu mai bine, șantaj”

Thursday, 17 October 2019, 00:36 Sursă: REALITATEA.NET

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a răspuns, miercuri seară, declarațiilor făcute de liderii Pro România, ALDE și UDMR. Cei trei au spus că nu-l vor pe fostul președinte în noul guvern, iar Băsescu i-a acuzat că sunt „șantajiști”. Ponta, Tăriceanu și Kelemen au condiționat neintrarea la guvernare a PMP, motivul fiind că Băsescu ar fi fost turnător.

„N-au niciun interes să aibă un PMP care n-a făcut nici compromisuri pentru alegeri, nici nu s-a dus cu căciula în mână să se lipească de partide mai mari ca să intre în Parlament. Nu mă surprinde abordarea lor, pentru că nici măcar nu au o logică. Eu nu mai sunt în conducerea PMP-ului, am predat-o. După cum vedeți, PMP vine cu o garnitură în această campanie pe care nu o are niciunul dintre partidele conduse de Ponta, Tăriceanu și Kelemen Hunor. Interesul PMP-ului este să răspundă, dacă este chemat, unui imperativ major al țării, să existe un guvern. Pe mine mă surprinde, cum liota asta cu profitori ai politicii, cu Ponta, Tăriceanu și Hunor au uitat că înainte de căderea Guvernului Dăncilă vorbeau și de instalarea unui nou guvern. În momentul de față au trecut să facă ce știu ei mai bine, șantaj", a declarat, Băsescu.

„Asta nu le va spăla nimeni pentru că sunt responsabili de faptul că România nu are un guvern. Ei cu gura lor au susținut ideea președintelui Iohannis și a lui Ludovic Orban pentru o moțiune de cenzură care să îndepărteze Guvernul Dăncilă, pe bună dreptate, iar acum au trecut la tot soiul de condiții și condiționalități. Oare de ce nu au spus că nu au nevoie de cele 18 voturi ale PMP înainte de votul la moțiune, spre exemplu?", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus despre cei trei lideri ai ALDE, Pro România și UDMR că au contribuit la criza politică din România, având fiecare propriile interese.

„Dacă oamenii ar avea caracter și mă refer la cei trei pe care i-am nominalizat înainte, ar trebui să treacă (Guvernul-n.red.), pentru că nimic nu justifică renunțarea la a fi partener și la instalarea noului Guvern, nu numai la dărâmarea vechiului guvern. Împreună au participat la o trimitere în criză politică a României. Trebuie să aibă minimă responsabilitate. Nu au nicio justificare să pună tot soiul de condiții lui Ludovic Orban. Oamenii aceștia au obținut ceva. Fiecare a avut interesul lui. Spre exemplu, Ponta a avut interesul să fie jucător între Pro România și un PSD cu guvernul căzut. Călin Popescu Tăriceanu a avut interesul comun cu al lui Ponta de a o slăbi pe Dăncilă ca să poată să își propulseze candidatul, pe Mircea Diaconu către prezidențiale. Kelemen Hunor, nesatisfăcut de faptul că după plecarea lui Dragnea, doamna Dăncilă nu a mai răspuns angajamentelor lui Dragnea cu privire la autonomie și ce mai bat câmpii liderii UDMR, de asemenea s-a răcorit pe Dăncilă votând căderea, dar începând un nou șantaj la construcția noului guvern", a declarat Băsescu.

Declarațiile lui Băsescu vin după ce Ponta, Tăriceanu și Kelemen au condiționat neintrarea la guvernare a PMP, motivul fiind că el ar fi fost turnător.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri seară, la România TV, că nu acceptă intrarea PMP la guvernare atâta timp cât Traian Băsescu, "un turnător al Securității", este la conducerea partidului.

În ce condiţii acceptă Tăriceanu să voteze Guvernul Orban

Hegedus Csilla: "Băsescu, un trădător care a înșelat milioane de oameni"

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL